KUNSTROUTE ZUNDERT 2020

Stichting Beeldend Centrum Zundert organiseerde wederom de Kunstroute Zundert. Op 16 en 17 mei 2020 kunnen inwoners van de Gemeente Zundert hun werkplaats of atelier openstellen voor het publiek.

De deelnemende kunstenaars kunnen, als zij willen, deelnemen aan het thema van dit jaar en een eigen werk inleveren. In de Van Goghkamer aan de Molenstraat is een overzichtstentoonstelling van het centrale thema 'breekbaar' te zien.

Inschrijven kan vanaf januari 2020 of stuur een e-mail naar: kunstroutezundert@hotmail.nl


Volg de Kuntroute Zundert ook op facebook en instagram
Dames en heren, het is ons een waar genoegen bekend te mogen maken dat de Publieksprijs 2019 is gewonnen door Lily Knol uit Rijsbergen. Zij mag zich 'Kunstenaar van het Jaar' noemen. Met meer dan 20% van de bijna 300 uitgebrachte stemmen was haar kunstwerk getiteld ‘Geschokt’ favoriet bij de bezoekers van de thema expositie “Schokkend’ in het Van Goghhuis tijdens de Kunstroute Zundert die afgelopen weekend werd gehouden. Het thema werd bedacht door de winnares van vorig jaar, Debbie Nijland. "Je leest de krant, bekijkt de nieuwsberichten over terroristische aanslagen, natuurrampen, geweld, ongevallen, kindermisbruik, etc. Die gebeurtenissen ver weg komen ineens heel dichtbij. Het maakt emoties bij je los. Je voelt de pijn, het verdriet, het maakt je boos. Je schreeuwt het uit. Je bent GESCHOKT”, aldus winnares Lily.

De winnares hoeft volgend jaar geen inschrijfgeld te betalen, ontvangt eeuwige roem en mag het thema van volgend jaar bepalen. En daar zijn we nu al benieuwd naar. Namens de organisatie van Kunstroute Zundert VAN HARTE GEFELICITEERD LILY!


Debbie Nijland wint Publieksprijs 2018

Door: Janny Mathijssen   dinsdag 22 mei 11:38 - 2018 


ZUNDERT - Het bestuur van Stichting Beeldend Centrum Zundert maakt bekend dat de Publieksprijs 2018 van Kunstroute Zundert is gewonnen door beeldend kunstenaar Debbie Nijland uit Klein Zundert.


Met meer dan 48% van de stemmen waren haar kunstwerken, presentatie en gastvrijheid favoriet bij de bezoekers die keuze hadden uit 26 kunstenaars op 16 prima verzorgde locaties. Kunstroute Zundert werd afgelopen weekend gehouden.

"Mijn werk is groot, kleurrijk, soms wat schreeuwerig, rauw en minder toegankelijk. Bezoekers kregen op hun vrije dag in één klap alle ellende van een heel jaar NOS Journaal voorgeschoteld. Mensen waren soms aangeslagen, ontroerd. Dat het werk 'binnen komt' is een compliment voor me. De bezoeker heeft massaal op mijn werk en atelier gestemd en daar ben ik ze buitengewoon dankbaar voor", aldus de winnares.

De winnares hoeft volgend jaar geen contributie te betalen en ontvangt bovendien eeuwige roem. Maar iedereen is het meest benieuwd welk thema Debbie voor de centrale expositie in 2019 in petto heeft, want als winnares mag zij die bepalen. 

(placeholder)
(placeholder)